Morotskaka Ingredienser 2 stora ägg 2 1/2 dl Råsocker 1 1/4 dl majsolja 2 1/2 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver eller ½ tsk bikarbonat 2 krm salt 1,5 tsk mald kanel 3 dl rivna morötter ½ tsk ingefära
Glasyr 100 g Philadelphia naturell 1 dl Florsocker skal av 1/2 citron 1 msk färskpressad citronsaft
Till formen smör eller margarin ströbröd Sätt ugnen på 175°.
Vispa samman ägg, rörsocker och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt morötter. Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan.
3 kommentarer:
Ser mycket fin ut! Recept mottages gärna.. :)
Ok här är mitt hemliga recept!
Morotskaka
Ingredienser
2 stora ägg
2 1/2 dl Råsocker
1 1/4 dl majsolja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver eller ½ tsk bikarbonat
2 krm salt
1,5 tsk mald kanel
3 dl rivna morötter
½ tsk ingefära
Glasyr
100 g Philadelphia naturell
1 dl Florsocker
skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronsaft
Till formen
smör eller margarin
ströbröd
Sätt ugnen på 175°.
Vispa samman ägg, rörsocker och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt morötter. Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan.
tack!
Skicka en kommentar